Megdőlt egy elmélet a Körúton

Telepi János ,07:59

Itt az egyenlet: Budapest+Nagykörút-szor-Combino, mínusz egy női táska, (benne mobil, pénztárca és más dolgok) az egyik oldalon, a mínuszos (tehát elvesztett) táska megtalálási esélyei a másikon.

 

B+N*C-T(M+P+MD)=ME

 

A hosszas, bonyolult, és a valószínűségszámítás legújabb eredményeit is latba vető levezetéstől most megkímélném az olvasókat, legyen elég annyi, hogy az egyenlet megoldása egészen a közelmúltig "megtalálási esélyek egyenlő nulla" volt.

 

ME=0

 

Budapest viszont éppen azért lehet a világ egyik legszürreálisabb tudományos központja, mert nap mint nap dőlnek meg a józan ész és belátás lehetőségei alapján axiómaként elfogadott tételek. A Combino-n elvesztett táska is megkerülhet, ha behozunk az egyenletbe egy teljesen kiszámíthatatlanul működő "szimpatikus változót (SZV)".

 

SZV[B+N*C-T(M+P+MD)]=ME

 

ME=1

 

Gyakorlati példa jelen blog kommentjei közül kimásolva:

 

blz42  2010.05.12. 12:48:46

A héten a csajom nemcsak a mobilját hagyta a négyeshatoson, hanem a komplett táskáját, benne a telefon mellett pénztárca, iratok és kulcsok. A megtaláló - mint később kiderült - egy huszonéves szöszi leányzó volt, aki nem bízva a BKV-s szolgálati útban, inkább felhívta az 'Apu'-hoz tartozó számot, és hamar rövidre zártuk a dolgot. Meglepve persze nem vagyok a sztorin, hiszen minden szimpatikus magyar és nem-magyar ezt tette volna, de nagyon örültünk, hogy pont egy szimpi találta meg... :)

 

Megosztás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szimpatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr142009159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása