Lapáttal segített a hómunkás

Telepi János ,15:41

Mi a hómunkás feladata? Adott időegység alatt megtisztítani egy járdaszakaszt A-ponttól B-pontig. Mennyi pénzt kap ezért egy hómunkás? Nagyon keveset. Számíthat-e jutalomra, ha esetleg jobban végzi a munkját? Nem, ez nem az a műfaj, ahol célprémiumot, bónuszt esetleg jutalékot osztanak. Egyáltalán, lehet az átlagnál jobban, hasznosabban végezni a lapátos hókotrást? Feltétlenül! Bagoli levele:

 

 

Békásmegyeren lakom, a 11-es út kettészeli a lakótelepet. Van egy nagy és számomra antipatikus kereszteződés a Szentendrére vezető út és a lakótelepre bekanyarodó út találkozásánál. Itt botorkáltam a reggeli havas latyakban, a lakótelep másik része felé. Autóforgalom volt, gyalogossal nem találkoztam, csak 2 hómunkás dolgozott a járdaszigettel elválasztott zebránál. Egyikük lapátolta a latyakos trutyit az egyik zebra előtt, a másik szórta a homokot ezen zebra után.

 

Elballagok mellettük, megállok a járdaszigeten a másik, nagyobb zebra előtt. Ide még láthatóan nem értek el. A piros lámpánál állva volt időm felmérni, hogy hol is van a járda széle illetve melyik útszéli tócsát válasszam a térdig való elsüllyedésre. Ekkor termett előttem a lapátos ember. Otthagyta az addig tisztított szakaszt, és elkezdte oldalra tolni a latyakot a járda széle és ácsorgásom helye között. Úgy tisztította előttem az utat, mintha valami híres ember lennék. Mire zöld lett a lámpa, végzett is. Felnézett, rámosolyogtam, megköszöntem és szinte pipiskedés nélkül átkeltem a zebrán.

 

Ha te is pozitívan csalódtál az emberekben, írj a szimpatikus@indamail.hu címre!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szimpatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr602490739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flippant 2010.12.03. 20:43:16

Lehet, hogy csak ismerkedni akart.

Kata78 2010.12.03. 21:59:16

Apró dolgok.... de kellenek :)

szamoca@Shaw.ca 2010.12.03. 23:05:13

mindenkinek igy kellene dolgoznia... szivbol-becsuletbol...nemlenne ilyen nagy baj az orszagban-mint amilyen van....tisztelettel. De jo is lenne....

rezfaszubagoly (törölt) 2010.12.04. 01:40:18

Más szakmákban, ahol nem is végeznek nehéz fizikai munkát (tanárok, orvosok) nem ennyire lelkiismeretesek.
Sok múlik a fizetéseken, de még több az ember jellemén.
Ha rosszul végzi valaki a munkáját, amit gyűlöl, attól még nem fogja megszeretni, viszont sok ember életét tudja megkeseríteni. Ugyanannyi erőfeszítésbe kerül jót cselekedni, mint rosszat.

watson7 2010.12.04. 10:20:08

De jo ilyet olvasni! Le a sapival az udvarias homunkas elott :)

Egyebkent erdekes megfigyelni, hogy egy kis odafigyeles, intelligencia milyen sokat szamit. Csak annyi kell, hogy eszrevegyen valaki valamit es annak megfeleloen cselekedjen. Hany ertekezleten (divatos neven meetingen) voltam, ahol a diplomakkal ki lehetett volna tapetazni egy toronyhazat, megis az volt az erzesem, hogy guppihalakkal ulok egy akvariumban.
Kreativitas, onallo gondolat, vagy esetleg empatia nulla :) :) :)
süti beállítások módosítása