Hihetetlen: nem volt bunkó az In-Kal-os a Szigeten

Telepi János ,17:49

A Sziget általában tele van szimpatikus emberekkel, meg olyanokkal is, akik kevésbé azok, de őket ugye nem vesszük észre. A kezdeti "filozófus kontra pitbulltenyésztő" meccsek után az In-Kal biztonsági őreinek stílusa is sokat finomodott az utóbbi években. Persze az ember, ha kopaszt lát, reflexből büdösbunkózik magában, anélkül, hogy egy szót is beszélt volna az illetővel. Nehezen képzelem magam az őrök helyébe, de ők meg gondolom füvesköcsögöznek, ha megpillantják a rasztafrizurát. Tavaly viszont hihetetlen dolog történt. Az őr beengedett minket egy lezárt területre, mert eltévedtünk. És még útba is igazított.

Hajnal volt, haverom húgával mentünk volna hazafelé, túl voltunk Madnessen, valami reggizenélős rekord megdöntésén, az estét pedig aktív diszkófívörrel zártuk a Magic Mirrorban, ahol nagyon furán éreztem magam, mert senki nem akart átnevelni homoszexuálissá. És persze sok sört ittunk, én hogy ébren maradjak, egy idő után sok unicumot is. Kóvályogtunk tehát picit

Valahol rosszfelé fordulhattunk, mert elfogytak mellőlünk az emberek, aztán egy kordont láttunk meg a távolban, egy darab nagyon kopasz, nagyon kigyúrt őrrel. Nem tudtunk mit csinálni, odamentünk, útbaigazítást kértünk. Erre a srác elmondta, hogy most vissza kellene fordulnunk arra amerre jöttünk, de az nagy kerülő, úgyhogy ő most átenged bennünket, valami vízparton végig tudunk menni, ott lesz egy kifelé vezető híd, és akkor nem Filatorigáthoz, hanem az Árpád-híd HÉV megállóhoz érkezünk. Ezzel megragadta a kordont és arrébb rakta.

Ezen nagyon meglepődtünk, de azon meg még jobban, hogy többször találkoztunk a szigetlakó-mentes övezetben In-Kal-osokkal, akik négyes-ötös csoportokban közlekedtek, és ránk se bagóztak. Jó, mondjuk mi sem üvöltöztünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szimpatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr98612866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karikásostor · http://sirasok.blog.hu/ 2008.08.13. 09:23:21

Igen, hát az előítéletek... :)

Én pl. a második diplomám megszerzése után szereztem meg a személy- és vagyonőri igazolványt és kerestem meg a mellékest rendezvényeken.
És nem én voltam az egyetlen a csapatban, az egyetlen diplomás, vagy aki több nyelvet beszélt.

De persze a kultúra és humánus hozzáállás nem a diplomákon múlik. Szem és fül tanúja voltam néhány éve pont egy Szigeti éjszakán, amikor az egyik koma, pont egy olyan őrzött területre akar bemászni, amelyet egy jó 110 kilós, tagbaszakadt kopasz kolléga őrzött. A beszélgetés valahogy úgy indult, hogy:
- Te meg mi f..nak ugatsz bele, hogy hova megyek!?

Én már magamban hallottam a pofonláda kinyílásának jellegzetes hangját, de a türelmes és nem kis pszichológiai érzéket igénylő beszélgetés úgy végződött, hogy jó 20 perc múlva a punk azt mondta:

- Jaj ne haragudj, hogy ilyen büdös bunkó voltam, igazán nem akartalak megbántani! Hozhatok neked egy sört ... vagy legalább egy hot-dogot, onnan szemből? Tényleg, ne haragudj már rám!

2008.08.13. 09:58:09

bloggolás helyett inkább inkább söröznél kint. bloggolni télen is lehet. :)

Ooorsi 2008.08.13. 10:02:59

Két éve a Hajóállomás környékén sátraztunk, de jóval messzebb a "bekötő úttol" ahol a Fapuma vagy a tehetségkutató színpad volt. körbe volt kerítve a rész, természetesen, velünk szemben járás, lejjebb Duna, mögöttünk egy kerítés egy ajtóval, ami le van lakatolva (ott van a medence a kerítés mögött). Jött egy In-kal-os srác, akivel már jóban voltunk, és kérdezte, hogy le lehet-e jutni a "centrumba" valahol, vagy el kell-e mennie Kenya külsőre a Hajóállomáshoz. Mondtuk, hogy itt van egy ajtó, ami zárva van, de 2 perc alatt ott van minden.
Mellékesen mondtuk, hogy nekünk se lenne utolsó, ha nyitva lenne, erre mondta, h najó srácok, akkor várjatok, és addig mászkált, amíg nem talált valami hatalmas fémvágó szerkezetet, és kinyitotta nekünk a kapunk.
Tavaly mondjuk viccesebb volt, mert pár srác belekötött egy haverba, és a barátnőm éppen már-már sátorrúddal csépelte a fejüket, és meglepetésre (igen, tudom, előítélet) nem a barátnőmet próbálták megcipőzni, hanem még segítettek is neki.
Amúgy nekem rossz tapasztalatom nem volt soha in-kalossal, máshol volt, Szigeten soha, pedig nem egyszer-kétszer voltam teljes hétre.
Szerintem ha valaki az Élni és élni hagyni elvet vallja, akkor nincsen gond, nyilván azért nem volt gondom, mert nem lógtam be, mert nem téptem fel sátrakat, mert nem kerültem verekedésbe..

Karikásostor · http://sirasok.blog.hu/ 2008.08.13. 10:10:52

Ha már fesztivál-romantika, ó azok arég szép idők...

Anno az egyik legszebb eset volt amikor, azzal szaladtak hozzám, fényes nappal, ugyanmár zavarjak ki egy punkot a sátrak közül. A srác az egymástól, 50 cm-re (!) felállított sátrak között gugolt és éppen szarni készült...

entééé 2008.08.13. 10:38:42

az azfeszten is az in-kal volt kint és ott is normális biztonságiak voltak. nem bunkóztak, nem parasztok voltak. respekt in-kal! csak igy tovább!

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.08.13. 10:40:09

Biztos egy punk volt, aki lenyomta a biztonsági őrt, és elfoglalta a helyét. Csak kihullott a haja.

mc 2008.08.13. 11:45:11

az igazi "bengainkállosok" már rég valami kormányzati dolgot őriznek.
pl magát a kormányt vagy a főt, ugye...

PTibor (törölt) 2008.08.13. 11:48:14

Érdekes.. pár éve mindig kint vagyok, és egyáltalán nem látok olyat, hogy az őrök hobbiból verekedtek volna. mondjuk tavaly a sátrunk két éjszakai őre egyik este vicceskedett, mert attól a sráctól is ekkérték a belépőt, ai kettő másdperce ment el mellettük, majd visszafordult. persze másnap este már tök normálisak vltak, szóval csak unták a banánt.
de alapvetően tényleg a fesztiváls szekusok normálisak, de ha kell komolyan fel tudnak lépni, és a jó oldalra állnak :D

987 2008.08.13. 12:13:54

„Azért ne kezdjük el egymás faszát szopni”
Nem olyan fasza csávók azok az In-Kal-osok.

nol · http://www.blog.hu 2008.08.13. 13:02:16

Ez mind szép és jó, csak tényleg az a baj h még mindig különlegesnek számít ez, mert ha általános lenne akkor ez a poszt se született volna meg.

macskafaraok 2008.08.13. 21:09:13

Jezus, egy security aki a munkajat vegzi, nahat...
süti beállítások módosítása