Madarat mentett az aranykabátos csitri

Telepi János ,13:53

Egy arany színű kabátot nem lehet mentegetni. Az arany színű kabát sajnos vonzza a tekintetet, és képtelenség, hogy ne jusson eszébe az embernek választ keresnie a miértekre. Miért vetemedik valaki olyasmire, hogy a kínai ruházati üzlet meglehetősen széles igénytelenséguniverzumában megtalálja a legsötétebb galaxist, és önként, vidáman ugorjon annak közepébe egy aranyszínű kabát megvásárlásával? Hol romlott el az élete? Lehet még visszajönni abból a mélységből, ahová aranyszínű kabátban vezetett az út? (Az nem magyarázat, hogy a konkrét történetünkben szereplő hölgy nincs még húsz éves se.)

 

 

 

Aki aranyszínű kabátot visel, attól alapból nem várunk sokat. Ha egy buszon tömegközlekedünk egy ilyennel, reménykedünk, hogy legalább nem szólal meg, nem kell végighallgatnunk a kabát színvonalához rettenetes erővel alkalmazkodó úgynevezett gondolatokat, amiket mondjuk egy barátnőjével közöl.

 

És mégis, legutóbb az aranykabátos csitri ugrott először madarat menteni. Az történt, hogy a busz állt a megállóban, és a nyitott ajtón bevágódott egy verébméretű, de attól - főleg a vöröses tollazata miatt - kicsit különböző madár. Talán vörösbegy? Nem tudom.

 

Szegény jószág persze egyből felfogta, hogy óriási veszélybe került, próbált is menekülni. Minden kísérlete kudarcot vallott, erősen meg is üthette magát, akkorákat csattant, amikor a csukott ablakoknak csapódott.

 

A busz utasai döbbenetükben csak néztek maguk elé, egy idősebb nő halkan sikongatott, és az arcára pillantva nekem úgy tűnt, talán jobban megijedt, mint a kismadár.

 

De az aranykabátos csitri nem habozott. Felpattant a székéről, a harmadik csattanás után földre került madárhoz guggolt, óvatosan megfogta a pihegő testet. A még mindig nyitott ajtóhoz lépett, és mint egy filmben, úgy engedte útjára a madarat.

 

A művelet után az aranykabátos lány úgy ült vissza a helyére, mintha tulajdonképpen semmi különös nem történt volna.

 

Még az a borzasztó színű kabát is valahogy elfogadhatóbban csillogott rajta.

 

Ha te is pozitívan csalódtál az emberekben, írj a szimpatikus@indamail.hu címre!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szimpatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr972425752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása