Jobbos segít balosoknak

Telepi János ,15:36

Nem szokom rá a politizálásra, de ez a történet nálam pár pillanatra kiakasztotta a szimpatikusságmérő műszer mutatóját.

 

A "filozófus-ügy" előzményeit nem ismerő tájékozatlan szerencsések kedvéért, némi visszatekintés: Magyarországon ugye zajlik (egyesek szerint nem zajlik) egy úgynevezett "elszámoltatás" (egyesek szerint politikai üldöztetés), amelynek kormánybiztosa is van, Budai Gyulának hívják. Szerinte nem volt minden rendben a kutatásra szánt pályázati pénzek elosztásával az elmúlt nyolc évben, egyesek kirívóan sok pénzt kaptak, ezért bejelentette, hogy vizsgálat lesz. Néven is nevezett néhány nyertes pályázót, meglepő (mások szerint nem meglepő) módon közismert baloldali filozófusok, értelmiségiek vannak a listán. Ezzel kapcsolatban az újságok és blogok vérmérsékletük szerint szapulták vagy védelmükbe vették a lopás hírébe hozott okos embereket. Ennyit az előzményekről.

 

A vizsgálat maga nem is annyira érdekes ebben az ügyben (vizsgálni tényleg mindent lehet), sokkal inkább az, hogy a "filozófus" kifejezés milyen elképesztő sebességgel vált az idei tél szitokszavává, kis időre minden mást megelőzött. Idős nénik piacos pletykálkodásából szűrődött ki: "filozófus". Fáradt arccal, buszon zötykölődő munkaruhás férfiak bökték oda egymásnak: "filozófus". Babakocsit toló anyukák nevetése szakadt meg, ha egyikük kimondta: "filozófus".

 

A filozófusok tehát ott álltak pőrén a népítélet egyre erősödő viharában, amikor onnan érkezett a segítség, ahonnan nem is várták: a Fideszhez köthető értelmiség belső köreiből.

 

Mert aki Magyarország egyik legfontosabb kulturális intézményét, a debreceni MODEM-et igazgatja, napi munkakapcsolatban áll a Fidesz egyik arcának számító Kósa Lajossal, arról talán nem túlzás állítani, hogy körön belül van. És ő, Gulyás Gábor, most beleállt a szembeszélbe, hogy saját tábora felé üvöltse: állj!

 

Mivel a jobboldali média zászlóshajójának számító, a filozófusokkal nem éppen barátságos pozíciókat elfoglaló Magyar Nemzet nem közli levelelét, hát megteszi azt maga, a Facebook-on.

 

Néhány idézet a szövegből:

 

- "A meggyőződés veszedelmesebb ellensége az igazságnak, mint a hazugság".

 

- "A közpénzek felhasználásának ellenőrzése szerintem is nemzeti érdek, de elfogadhatatlan, hogy az ellenőrzés alá vont személyek kiválasztását politikai alapon döntsék el. Szégyenletes, hogy érvként jelentek meg olyan információk, mint hogy ki melyik baloldali folyóiratban publikált, melyik parlamenti pártnak volt a tagja, kinek a közeli ismerőse stb. A nyíltan értelmiségellenes, burkoltan antiszemita kiszólások pedig végképp hiteltelenítik azt az egyébként szerintem is indokolt fellépést, amely a hazai pályázati rendszer operettszerű, torz működését akarja korrigálni."

 

- "Az elmúlt években többször megéltem, hogy balliberális szellemiségű folyóiratokban és napilapokban az általam vezetett debreceni MODEM-hez, illetőleg a hozzám kapcsolódó projektek (kiállítások, konferenciák, kiadványok) értékelése kapcsán a szakmai szempontokat felülírta a pártpolitikai attitűd. Úgy tűnt fel, mintha azért kritizálnának egy-egy kiállítást, mert tudják rólam, hogy konzervatív szellemiségű vagyok. Esetenként ezt szóvá is tettem. Szégyellném magam, ha most, amikor a másik oldalon lévő embereket ér pártpolitikai okokból szakmainak álcázott támadás, csendben maradnék. Továbbra sem értek egyet például Radnóti Sándor politikai jegyzeteivel, de ettől függetlenül továbbra is nagyon sokra tartom az esztétikai tárgykörben született könyveit."

 

Elképesztően szimpatikus dolog, hogy Gulyás Gábor olyan embereket próbál megvédeni az igazságtalan támodásoktól, akikkel alapvetően nem ért egyet nagyon fontos kérdésekben. Még szimpatikusabb, hogy az őt ért, szerinte igazságtalan támadások ellenére nem érez bosszúvágyat és nem engedi meg magának a kárörömöt a másik politikai oldal mellett elköteleződő értelmiségiek meghurcoltatásakor.

 

Csak azért jegyzem meg ezt, mert tapasztalatom szerint nem ez a "minta" terjedt el az utóbbi években. Nekem úgy tűnik, hogy Gulyás Gábor írásának nyilvánosságra hozatala fontos lépés.

 

 

Ha te is pozitívan csalódtál az emberekben, írj a szimpatikus@indamail.hu címre!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szimpatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr132590503

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Filozófuspályázatok: újabb feljelentések? 2011.01.17. 16:32:02

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos közölte: már a birtokában vannak azokkal a filozófus-pályázatokkal kapcsolatos iratok, amelyek ügyében átfogó vizsgálatot indított. A rendőrség eljárást folytat hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gya…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goompah 2011.01.18. 01:28:17

Le a kalappal Gulyás Gábor előtt.

az újdonság garázsa 2011.01.18. 01:59:45

Na, azért álljunk már meg...
Én kicsit sem vagyok jobbos, de azért gondolkozzunk már el azon, mi a ferde faszra adtak 4 embernek filozófiai tanulmányokért 450 millió forintot.

Ezt bizony vizsgálják ki, és minumum 90%-át fizettessék vissza.
Nem azért fizetek kurva sok adót, hogy ilyen léhűtőknek tömjék vele a zsebét.

Ez egyértelműen hűtlen kezelés. Minimum.
Mondjon bármit egy jobboldali filozófus fasz is (akinek ezek szerint szintén nem ártana a körmére nézni).

Spiritmonger 2011.01.18. 02:53:30

mi kerül egy filozófiai kutatásban x millióba?

anyagköltség: számítógép, áram, papír, nyomtatópatron együtt nincs 500000 ft

könyvtári tagdíj a fontosabb könyvtárakba, internet- és mobiltelefonelőfizetés évi 200000 ft

mire megy a többi lé?
Heidegger nem fut el senki elől, platón se, kényelmesen lehet őket tanulmányozni évekig munka után hobbiból

az elszámoltatás jogos, félmilliárd forint nagyon sok pénz, hány lélegeztetőgépet lehetne ennyiért venni?

Lumieres 2011.01.18. 03:41:53

Pár nap és Gulyás is kommunista lesz. A saját tábora fogja szarral teleszórni. Aztán majd ráeresztik Budai Gyulát a MODEM-re és Gyulás is meg a levesbe. Ennyi.

Lumieres 2011.01.18. 03:45:27

@Spiritmonger: Te se érted, hogy miaafasznak kell egy nemzeti kormánynak filozófusokat eltartani. Menny'enek kapálni vazze'. Itt csak egy ember oszthatja az észt. Picsába Heideggerrel, mikor ittvan nekünk VIKTOR!!!!

Ailaoshi · http://miraculousmandarin.weebly.com/ 2011.01.18. 05:06:28

A kedves kommentelőtársak elolvasták a szöveget vagy csak elindították a lemezt a téma láttán? Gulyás is azt mondja, legyen vizsgálat, a támogatási rendszer nem teljesen okés, csak ne a politikai játszmák alapján "vizsgálódjanak". Ez szerintem totálisan korrekt, és minden irányba így kéne működnie.
Örülök, hogy mégiscsak vannak normális emberek a politikában.

Lumieres 2011.01.18. 05:56:27

@kuanyin: Te meg ne legyél naiv. Budai-t nem véletlenül USZÍTOTTÁK rá Hellerékre. Ez már a legelső pillanattól kezdve POLITIKAI ÜGY. Semmi köze nincs se a filozófiához, se a könyveléshez.

Lumieres 2011.01.18. 06:01:15

Pont arra mutat rá Gulyás Gábor hogy ez POLITIKAI ÜGY. És ezt kéri számon a kormányon? Ő pontosan tudja (belülről látja) mennyire POLITIKAI EZ AZ ÜGY. Ez elszámoltatás már régen átcsapott "tisztogatásba". Politikai tisztogatás folyik. Most éppen a filozófusoknál tartanak. Ugyanez megy majdnem miden állami intézménynél. Budai POLITIKAI MEGRENDELÉSRE DOLGOZIK (ez egy BÁB).

inframazsola 2011.01.18. 06:32:07

@az újdonság garázsa: Pont ugyanezt mondta Gulyás. Gratulálok...

egyenlítő 2011.01.18. 06:56:44

@az újdonság garázsa: Honnan a ferde faszból veszed ezt a "négy embernek 450 millió forintot"?

Acmee 2011.01.18. 07:01:52

Huhh... Magyarország vs. szöegértés 1-0, technikai K.O.-val :-(

mese-mese-meskete 2011.01.18. 07:02:53

"Én kicsit sem vagyok jobbos, de azért gondolkozzunk már el azon, mi a ferde faszra adtak 4 embernek filozófiai tanulmányokért 450 millió forintot."

Szóval az úgy van, hogy nem 4 ember, nem is 40, hanem még több kapta ezt a pénzt. Nem egyszerre, hanem három év munka után. Ebben benne volt sok-sok tanulmány, konferencia (külföldi résztvevőkkel)itthon megszervezve, valamint külföldön rendezett konferencián való részvétel, végül a megjelentetés X példány nyomdai előállításával.

puszták éhes vándora 2011.01.18. 07:26:59

Nem kell túllihegni ezt a kérdést (sem). Idáig a "bal" oldalra folyt a lé, most a másik irányba folyik.
Mint minden, előbb-utóbb ez is szép csendesen elül. Emlékszik még valaki a "csontváz-bizottság"-ra? Mi lett a nagy beharangozásból?
Lényeg a lényeg: holló a hollónak soha!

sprenczl 2011.01.18. 07:35:20

Tényleg mi kerül egy x gépelt oldal összekontrollCkontrollVezésében több milkába? Soem értettem miért mennek annyian filozófia szakra, most már kezdtem érteni: ingyenélők.

Zz_ 2011.01.18. 07:54:03

Én arra lennék kíváncsi mi volt a bevett gyakorlat az elmúlt 20 évben. Milyen összegeket kaptak és ezért miket kellett csinálni. Aztán meg lehet nézni, hogy ez orbitális lopás-e, vagy Nobel díj gyanús dolog.
Az meg az egész tudományos életre igaz, hogy egymás tudományos munkáit "csereberélik" a kedves tudósok és saját országukban eladják, arra pályázati pénzeket szereznek. De valamiből meg kell élni :-)

Horthyrendszer 2011.01.18. 08:06:09

Ajánlom kedves figyelmetekbe a mai Magyar Nemzetet!
Ez a gyökér annyira jobbos,mint Lenin...

egyenlítő 2011.01.18. 08:13:05

Ilyenek ezek a professzorok (nem csak a filozófusok) mind! Nem dolgoznak semmit, csak olvasnak meg írnak!

Éhesló 2011.01.18. 08:21:57

Ez egy balfék, aki olyanoktól remél erkölcsi elismerést, akik belerúgtak amikor csak tehették.
A sorsa ez lesz ez után is, csak immár jót röhögnek is rajta.
Hasznos idiótáknak nevezte az ilyeneket sztálin...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.18. 08:40:30

Simli, szarháziság, korrupció, mint a szocik!
A biztonságos munkaszervezés miatt elengedhetetlenül szükséges volt, hogy pályázat nélkül nevezzék ki kommunikációs vezetőnek Pálffy István kereszténydemokrata képviselő nejét a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben. A gazdasági ügyintéző hiánya nem fenyegeti a biztonságos munkaszervezést.

Pályázat nélkül kapott megbízást a nemzetierőforrás-minisztériumtól a minisztérium egyik háttérintézménye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet szóvivőségére Pálffy István kereszténydemokrata parlamenti képviselő, egykori tévés neje. A minisztérium indoklása szerint a kommunikációs állást "haladéktalanul" be kellett tölteni, mert "a biztonságos munkaszervezéshez ez elengedhetetlenül szükséges volt".

A posztra nem írtak ki nyilvános pályázatot, így kérdés, hogy Pálffyné egyáltalán hogyan értesült a pozícióról. A minisztérium tájékoztatása szerint Pálffyné "információs rendszerünkön" keresztül jelentkezett az állásra.

Ott folytatják ahol abbamaradt, új választásokat!

2011.01.18. 09:01:49

A jobbos segít balosoknak pontosabb címe: egy problémás pályázat egyik résztvevője, kedvezményezettje szót emel azért, hogy ezeket a pályázatokat ne hecckampánnyal, hanem korrekt vizsgálattal tekintsék át. Ami teljesen rendben van így, csak hát legyünk tényszerűek, itt nem árokbetemetés stb. zajlik.

puffatag 2011.01.18. 09:12:26

@az újdonság garázsa: kb 50 ember 3 éves munkája több tucat megírt és kiadott könyvvel...nézz utána és vond vissza amit írtál, vagy ugyanolanolyan jellemtelen gazember vahy, mint a mn publicistája

kanbatu 2011.01.18. 09:19:04

Kicsi az ország, az ember bárhol is próbálkozik, bele tud szarni a fészkébe. Hogy ez ne történjen meg,óvatosnak kell lenni, vagy nem kell fosni orrba szájba. Gulyás Gábor nem fosott szanaszét, ami megemeli az értékét előttem.

Az ország hatalmi érdekek mentén van kettéosztva, tehát valójában nincs kettéosztva. Ezt fel kellene ismerni basszátokmeg!

Pistie 2011.01.18. 09:19:57

Grat a blognak,ez tenyleg szimpatikus. Ellenben az sokat elmond droid nemzetunkrol hogy 5-bol 1 ember atlagban, aki felfogja mirol szol a cikk es e szerint kommentel :-(

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.01.18. 09:25:06

Nos, ilyen társadalmi viselkedésnek köszönhetően húztak el kis hazánkból olyan "jelentéktelen" figurák, mint Neumann János, Bartók Béla és még sokan mások.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.01.18. 09:28:14

Ja, Heller Ágnes maga már ezt egyszer átélte, amint elüldözik. Most akkor megint egy világhírű tudóssal kevesebbünk lesz. Klassz.

Chicano 2011.01.18. 09:37:10

Szóval szerintetek a nemzetnek más se kell 2010-ben mint Lukács Györgyöt tanulmányozni mondjuk 90 millió forintért? Ugye nem kell itt leírnom ki volt Lukács? Mindegy is. Itt nem az a lényeg hogy ezek az emberek filozófusok vagy hogy baloldaliak, hanem az hogy zokszó nélkül tettek zsebre tízmilliókat gyakorlatilag semmiért. Ezt írnám akkor is ha jobboldali filozófusok (vagy akárkik) kapnának a hónuk alá ekkora összegeket. Ha a BKV-nál gáz a százmilliós végkielégítés akkor miért nem gáz egy ilyen kamu tanulmányért kifizetni majdnem ugyanennyit? Csak azért mert a BKV csinovnyiknak nincsenek megfelelő kapcsolatai külföldön? Mert ő nem tudja teleírni a világsajtót avval hogy üldözve van?

Anti Anyag (törölt) 2011.01.18. 09:40:22

Helleréket nem is filozófusoknak kellene nevezni, hanem csalónak.

Muad\\\'Dib 2011.01.18. 09:41:26

Elmondanám, hogy nem az ilyen ügyek miatt léptek le a híres embereink. Legalábbis nem úgy, ahogy itt sok okos megmondóember képzeli.
Először is leszögezném, hogy valóban nem nyerő politikai oldalakat belekeverni ebbe az ügybe.
Valóban amiatt a posvány miatt lépnek le innen rengetegen, hogy itt mindenki azt képzeli neki, mindig minden jár, ha jó szakember, netán becsülettel végzi a munkáját. A filozófusnak a fizetésén kívül járnak a zsíros állami támogatások, mert ő jó szakember. A melósnak jár, hogy hazahordjon a cégtől ezt-azt, mert ő megszakad a melóban. A titkárnőnek jár, hogy bent fénymásoljon mindent az irodában, mert ő elviseli a főnökét és remekül melózik. A tévé igazgatójának jár, hogy felmondás után pármilliós értéket kb. pár tízezerért hazavigyen, mert megérdemli a sok éves remek munkáért.
Aki itt most nem képes belátni, hogy ezen a szaron sürgősen változtatni kell az pont ezt a posványt védelmezi, akármilyen oldalakról is hazudozik.

TomT 2011.01.18. 09:45:44

Teljesen helyénvaló, ha "politikai" gazemberek folytatólagos "politikai" szélhámozásának vizsgálatakor az elszámoltatást "politikai üldöztetés"-nek tiutulálják. Mondjuk hangulatkeltésre is remekül megfelel. Engem csak a végeredmény érdekelne, maga az elszámolás, de azért addig nem állok féllábon.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.18. 10:02:19

@Chicano: Semmiért? Vázold már légy szíves, néhány körmondatban Lukács György munkásságát! Komplex, átfogó elemzést nem várok.

neozsivany 2011.01.18. 10:04:23

Én azt nem értem, hogy lehetne az elszámolást nem politikai alapon kezelni, ha már tény, hogy egy nagyon pontosan meghatározható politikai platform és a holdudvara élt vissza a közpénzekkel? Ha a kormány nem csinálna belőle politikai ügyet, megtenné ezt helyette az ellenzék. Mellesleg meg én személy szerint lényegesnek tartanám kiemelni, hogy a visszaélésekkel vádolt személy milyen mértékben, milyen mélyen volt benne az említett holdudvarban, hiszen minél közelebb ül az ember a húsosfazékhoz ugye... Az viszont tény, hogy a prioritásokat egy kicsit összekavarták Budaiék, mivel elszámoltatás ügyben nagyon sokunknak lennének egész kitűnő javaslataink, hogy hol lehetne neki látni és az nem a ballib filozófusoknál kezdődne. Sőt, még a top 10-ben sincsenek benne. Nem azt mondom, hogy ne tegyenek velük semmit, majd sorra kerülnek, de nem ők a legnagyobb halak a játékban. A kellemetlen az egészben annyi, hogy ezt Budaiék is nagyon jól tudják...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.18. 10:04:44

Gulyásnak riszpekt. Azonban, valószínűleg neki is csak VOLT egy állása.

kanbatu 2011.01.18. 10:21:34

@Chicano: A Lukácsosok megtagadták Lukácsot. Ezért kellett emigrálniuk.
Az, hogy a kommunista hatalom fontosnak tartotta a kitoloncolásukat, mutatja, hogy igenis fontos, hogy miket írkál egy filozófus.
Ha fontos, akkor szükség van rá, ha szükség van rá, akkor meg kell élnie valamiből. Az, hogy mennyi pénzből, az más kérdés. Amíg az állam támogat filozófusokat, írókat, egyházakat stb, addig jobban teszi mindenki, ha a saját háza táján söpröget. A filozófiának nincs piaci ára, senki nem mondhatja meg, hogy mi mennyibe kerül. Ennek ellenére símán elhiszem, hogy a szóban forgó emberek túl voltak árazva, de nem ismerem a filozófusok kilóját.

marci hevesen 2011.01.18. 10:25:50

Amikor piacképes termékek kifejlesztésére, K+F beruházásokra nem, vagy csak hosszas sz***tás (akár 2-3 év...) után adnak minimális pályázati pénzt, akkor hogy lehet, hogy filozófus(ok) Jedlik Ányosról elnevezett pályázaton (!!!) gyakorlatilag azonnal pénzhez jutnak...
Kant-nak, Hegel-nek gondolom k***a sok köze van az információs és kommunikációs technológiákhoz és még jól is hasznosítható...

Elftárs 2011.01.18. 10:27:59

Amennyiben minden rendben van a pályázatokkal, akkor talán an abban egyetértünk, hogy nincs mitől félni senkinek. Viszont, ha nincs rendben, akkor nagyon is helyes, hogy vizsgálódnak.
Igazából, nem is tudom, miért csodálkoznak egyesek, hisz 2002-ben is ez volt, jött az MSZP, lecserélte az embereket, KSH, ÁSZ, stb.…Most meg fordított előjellel.
Talán, ha az érintett hölgyek, urak a 4 év során háttérben maradtak volna, és nem mindig az tuttit akarták volna megmondani(lásd. Gyurcsány igazságbeszéde Friderikusz műsorában az AT V-n, vagy nem nácizták volna folyamatosan, akkor most nem néztek volna a körmükre.
Természetesen, ettől még nem helyes, de ha tudja valaki, hogy vaj van a fején, akkor okosabb dolog meghúzni magát.

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2011.01.18. 11:08:14

Figyelem a kommenteket, és ha már filozófiánál tartunk, érdekes megfigyelni a gyakorlati dialektikát: fény és sötét, yin és yang, intelligencia és butaság örök harca zajlik épp a szemünk előtt.

sorex 2011.01.18. 11:18:06

@Telepi János: A yin-t már nem szeretem, viszont forevör yang.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2011.01.18. 11:21:02

Nemcsak a fény meg a sötét harcol eggymással, hanem az erkölcs az erkölcstelenseggel, a jóminőség a rosszminőségel, a kövérség a soványsággal, meg a jókedéjj a rosszkedéjjel, "mer ahol nóta nincsen, ott a szivünk búba lészen", ugye.

kanbatu 2011.01.18. 11:25:17

És respect a Modemnek is. Nyilván ott is körül lehetne nézni, hogy mire mennyi pénz megy el, milyen forrásból, de ehhez sem értek. A kiállítások viszont egy magamfajta barbárnak is jónak tűnnek.

rasztacsubi 2011.01.18. 11:30:07

Nagy tisztelet Gulyás Gábornak!
Kívánom, hogy a szellemisége tűzvészként tomboljon!

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2011.01.18. 11:57:57

@Bisztő Gyalla: úgyis van, köszönöm a kiegészítést, magam sem mondhattam volna szebben, Gyalla úr! Wáhháháháháá!

0k- · http://ekezet.com/ 2011.01.18. 16:18:25

téved, aki azt gonolja, h a tudományos kutatáshoz csak papír kell, számítógép, nyomtató és könyvtári olvasójegy. vannak ugyanis források, amik csak egy adott ország adott városának valamely archívumában találhatók meg, akár egy másik kontinensre is el kell utazni, h az ember valamilyen anyagba betekinthessen. és vannak olyan anyagok, amiket pontosan a kutatás tár fel, mert korábban ismeretlen volt. a kutatáshoz sokszor utazni is kell, hetekig, akár hónapokig kell egy idegen helyen időt tölteni, hogy foglalkozni tudjon vele az ember és éppen ezek a dolgok kölcsönöznek értéket egy kutatásnak. olyasmiket tár fel, ami korábban ismeretlen volt.

aki nem ért hozzá az ne szóljon már hozzá, ha lehet. persze, tudom, h nem lehet. sok kommentelővel ellentétben a filozófusok jól tudják, h mi az, amit nem tudnak. ;)

egyenlítő 2011.01.18. 22:29:58

@3k: Nomeg igen-igen sok idő kell, amíg az ember képes lesz ilyesmire.

Nemrég talán éppen Pálinkás mondta, hogy az alapkutatásokra ma szükséges pénzt Maxwell és Faraday már megtermelte. Az pedig, hogy Maxwell és Faraday ilyesmikkel foglalkozhatott, jórészt az európai filozófusok érdeme, különben a teológusokon kívül talán csak jogász és orvos értelmiségiek lehetnének, de azok is csak a Biblia alapján működhetnének.

Persze az is egy álláspont, amit az az arab hadvezér mondott, aki felégettette az alexandriai könyvtárat: Ami a Koránban is benne van, az felesleges, ami nincs, az káros.

A Leander-tölgyi M-Bear 2011.01.19. 12:38:03

kedves egyenlítő, sprenczl, spiritmonger, újdonság garázsa, és a többi ostoba!
ha rajtatok múlna, akkor még mindig csak az kapna vadászat után a mamuthúsból, aki őrzi a tüzet, vagy részt vesz a vadászatban, meg gyereket szül, esetleg kitakarítja a szarotokat a barlangból.
a régi görögöknél szellemi fogyatékosnak számítottatok volna, örüljetek, hogy 2011 van, és van szavazójoga az ilyen elmés srácoknak is, mint ti!
ha a cégem közelébe jönnétek, az őrkutyák megugatnának benneteket, elmebajnokok!

egyenlítő 2011.01.19. 17:48:08

@A Leander-tölgyi M-Bear: Van, aki érti a viccet, csak nem szereti. Van, aki nem is érti.

Üdvözletem az őrkutyáknak!

egyenlítő 2011.01.19. 22:26:21

Hahó, ha van itt még valaki!

Mit is tanít egy (két) filozófus: Tudománytörténet

hps.elte.hu/courses/tudtort/tudtort03.html

egyenlítő 2011.01.20. 11:37:27

Na, most megkapja a méltó büntetését! Budai látókörébe került, a gyanús ismeretségei kapcsán (nemrég Heller előadott a MODEM-ben).
süti beállítások módosítása