Elveszni sem volt ideje a pénztárcának

Telepi János ,13:04

 Volt már olyasmiről szó ezen a blogon, hogy vannak környékek Budapesten, ahol az esély a jóra erősen a nulla felé gravitál. Én ilyennek ismerem a Stadionok metrómegálló körüli területet, a buszból kipufogó gázolaj szaga, a romlott fornetti íze és részeg hajléktalanok kiáltozása által határolt bermuda-háromszöget. Nos, ha itt csak egy tízes csomag papírzsebkendő is kikandikál a farzsebedből, megvan az esély rá, hogy pontosan úgy tűnjön el, mint anyahajó a téridőben - gondoltam ezt egészen Nándi levelének olvasásáig.

 

 
Kedves Szimpatikus blog!
 
Nagyon régóta olvaslak titeket és már sok dolog történt velem, amit szerettem volna megírni (kedves biztonsági őrök a Gödörben, segítőkész Rudolf Péter), de aztán valahogy elmaradt. Viszont tegnap este annyira erre a blogra való dolog történt velem, amit már tényleg muszáj:
 
Este 10 óra körül már ritkán járnak a trolik, villamosok. Amikor a busz a Stadionokhoz ért, fürkésztem hogy az 1-es villamos vagy a 80-as troli fut be előbb, hogy melyikkel tudok menni. A troli nyert, és elkezdtem keresztül futni a kereszteződésen, hátha még elérem. Minden igyekezetem ellenére lekéstem. Ahogy szomorkásan sétálok vissza az 1-es villamos megállójához egy fiatal férfi integet a körút túloldalán, kezében a pénztárcámmal. Megtalálta, visszaadta. 
Én még észre sem vettem, hogy hiányzik és már vissza is kaptam. A futástól lihegve megpróbáltam megköszönni, mondta hogy szívesen, és elsétált. Természetesen semmi nem hiányzott belőle, pedig volt benne pénz, bankkártya, mindenféle jóság. Remélem olvassa a blogot, mert itt is szeretném megköszönni neki.
 
Szép napot!
 
Nándi
 
 
U.I.: azért erre a "segítőkész Rudolf Péter" kezdetű sztorira még kíváncsi lennék, ha megtudok valamit, rögtön írok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szimpatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr642892827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindenOK (törölt) 2011.05.10. 17:45:15

Éljen!
Én is mindig elhagyom, és mindig vissza is kapom a pénztárcámat. Fura.

Mylady 2011.05.10. 19:28:49

Én csk arra lennék kíváncsi, hogy hova utazott a poszt toló, ahova egyformán jó az 1-es villamos és a 80-as troli....

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2011.05.10. 19:33:40

Este 10 körül ezt lehet már csak képzelted...;-)

magnesito 2011.05.13. 16:23:35

nem akarok kötekedni, de az írónak mindene benne is volt a tárcában? Mert ezek a tolvajok tudnak annyira expertek lenni, hogy eljátsszák, hogy ők találták meg, aztán a legértékesebb dolgokat közben kiszedik belőle...
süti beállítások módosítása