Jegy nélkül is közlekedhetnek a figyelmetlenek

Telepi János ,10:09

Országos tömegközlekedési körképünk következik. Tudósítóink újabb szimpatikus ellenőrök és buszsofőrök felbukkanását jelentették Budapesten és Szegeden. A rezignált emberundor megzavarására alkalmas mondatok következnek, csak az olvasson tovább, aki bírja az ilyesmit!

 

Kapcsoljuk Budapestet:

 

"Sziasztok!

 

Nemrég otthon hagytam a pénztárcám, amiben a BKV-bérletem is benne volt. Ezt már csak a Nyugati téri metróbejáratnál vettem észre. Igazi patthelyzet alakult ki, mert jegyet nem tudtam venni, Budaörsre már nem mehettem haza, mert be kellett érnem időre a munkába. Nem tehettem mást, odaléptem az egyik ellenőrhöz, és elmondtam neki mi a problémám. Végig sem hallgatott, azt mondta, semmi gond, menjek nyugodtan tovább, de holnap azért figyeljek jobban. Aztán a munkahelyemen az egyik kollégám adott kölcsön, így éhen sem haltam, és hazafelé még jegyet is tudtam venni. Mindkettőjüknek ezúton is köszönetet szeretnék mondani!

 

L. Sz."

 

Szeged jelentkezik:

 

"Helló!!

 

Egy pár évvel ezelőtti történetet hozott elő belőlem a blog olvasgatása. Szeged egyik kervárosában lakom, ahová mindössze két buszjárat jár csak, ezeknek a sofőrjei is nagyrészt állandóak és a kisebb város előnye, hogy több évnyi iskolából hazajárás után, már azért látásból mindenki ismert mindenkit. Egy nap történt velem, hogy otthon felejtettem a bérletem, (Szegeden már akkor is az első ajtón felszállás, vezető általi jegy/bérlet ellenörzés volt rendszeresítve) tehát nem volt mit tenni kértem egy jegyet, ami jóval drágább, mint a rendes jegy, mivel buszon veszed... A vezető értetlenül nézett rám, megkérdeztedezte, mi van a bérlettel, majd közöltem, hogy otthonmaradt. Azonnal visszacsukta a kis kasszáját és indultunk is. Hát így spórolt meg nekem egy jegy árát a buszsofőr, ami nem egy ló ára, de egy tipikus oylan jófejség ami ritkán történik meg.

 

Sziasztok!"

 

Egyelőre ennyi, tudósítóinknak köszönjük az információkat! Kedves olvasóink pedig maradjanak velünk, hamarosan folytatjuk tudósításainkat a jófej-frontról - főleg, ha kapunk levelet a szimpatikus@indamail.hu címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://szimpatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr821449137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csáki István · http://www.csakiistvan.hu 2009.10.14. 16:54:32

Ne feledjük hogy a jófejség, illetve a továbbengedés, csupán felhasználó szempontból pozitív színben tüntetheti fel a sofőrt/céget, egy esetleges ellenőrzés alkalmával pedig a buszsofőrt büntetik meg amiért az illetőnek nem volt jegye, mégis utazott.

Lehet hogy a sofőr pl előre tudta mikor lesz ellenőrzés, úgy könnyű, de személy szerint én nem szívesen élek az ilyen előzékeny felajánlásokkal, a fent említett okok miatt

titan 2009.10.15. 09:47:32

Nemár, ha így folytatod elvész az utolsó csepp érzésem is, hogy egy embertelen világban élünk. Aztán jön majd a köd, és azt hiszem majd, hogy egy emberséges világban élünk :)

CsigaBige 2009.10.15. 12:51:07

@Csáki István: szerinted kit károsítottak meg a levélírók? Senkit! Hiszen van érvényes bérletük, tehát KIFIZETTÉK aznapra a szolgáltatás árát, mindössze az ezt igazoló szelvény nem volt náluk. Ettől senkinek nem maradt kevesebb a pénztárcájában. Szerintem ez igenis nagyon szimpatikus volt!

kutyavonat 2009.10.31. 08:46:04

ilyenkor az szokott lenni, hogy leengedik jegy nélkül az illetőt, a kijáratnál meg embertelenül megbüntetik, mert jegy nélkül utazott :)

bkvfigyelo.blog.hu/2009/10/13/jegy_nelkul_beengedtek_majd_megbuntettek_a_turistakat
süti beállítások módosítása