Elveszíthetetlenné váltak a mobiltelefonok

Telepi János ,10:07

Hosszú, kitartó fejlesztőmunka eredményeként, laboratóriumi kutatások nélkül, ismeretlen nevű emberek itthon és külföldön is szabadalmaztatták az elveszíthetetlen mobiltelefont. A technológia lényege, hogy tudatosították magukban: a szerzésvágy kielégítésére kínálkozó lehetőséget felülírja az a tudat, hogy más elvesztett mobilját csak aljas ember teszi zsebre. Egy átlagtelónak ugyanis nincs túl nagy értéke, így az okozott óriási kár nem pénzben mérhető, hanem az elveszett telefonszámok, fontos sms-ek eszmei értékében.

 

A fejlesztés kiválóan működik a hétköznapokban: egy blogposzthoz fűzött hozzászólásáradatból három komment is elvesztett, de végül megkerült mobilokról tudósított:

 

Labasmaz:


Amikor UK nyaralas soran elhagytam a jatszoteren a gyerekkel libikokazas kozben a mobilom, odatettek az egyik colop tetejere. Amikor rohantam vissza erte, pont jott szembe a megtalalo, mondta, hogy ott van, gondoltak, ugyis mindjart visszaszaladok erte. Ez amugy 1998 oszen volt, amikor egy 2110-es Nokia igencsak jelentos erteket kepviselt a mai mobilarakhoz kepest.


közöSÜN


Egy kolleganőm ma reggel 6 körül a 233E buszon hagyott el egy mobilt (értéke kb5000HUF), kicsit sírdogált, aztán kalandvágyból felhívta a BKV-t.Rövid idő múlva visszaszóltak, hogy megvan a teló, a busz kb 15 perc múlva ér a megállóba, a sofőrnél lesz az elveszett drágaság. És ott volt, visszakerült, happy end...


dokalu


Nekem a múlt héten volt egy hasonló esetem: A lányom visszament délután a suliba és odafelé elhagyta a zsebéből a telefonját. Egyszer csak csörög a saját mobilom, egy fiatal férfi szólt bele, hogy megtalálta a telefont, valószínűleg a gyerekemé, (mert a Mama néven beazonosított :)) és itt és itt van, menjek érte, szívesen megvár. A saját mobiljáról hívott fel, és valóban megvárt. Ja, és nem fogadott el semmit. Ez visszaadta a hitemet a jó emberekben. Kb. 18-20 éves lehetett, és Németh Andrásként mutatkozott be. Ezúton is hálásan köszönöm! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szimpatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr491791647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNurr 2010.03.17. 19:43:31

Szia Szimpatikus!
Épp most hallottam egy történetet egy megkerült mobilról; gondoltam, jó lenne Neked megírni. Erre idejövök, és mit látok: a legfrissebb posztnak pont ez a témája! :)
Az én sztorim is hasonló: elvesztett mobil, a megtaláló felhívja az utoljára hívott számot, aki a mobiltulaj lánya, és megmondja, hogy a rendőrörsön hagyja a mobilt. Röviden ennyi.
A bloghoz pedig gratulálok, mindig öröm olvasni. Csak így tovább! :)

blz42 2010.05.12. 12:48:46

A héten a csajom nemcsak a mobilját hagyta a négyeshatoson, hanem a komplett táskáját, benne a telefon mellett pénztárca, iratok és kulcsok. A megtaláló - mint később kiderült - egy huszonéves szöszi leányzó volt, aki nem bízva a BKV-s szolgálati útban, inkább felhívta az 'Apu'-hoz tartozó számot, és hamar rövidre zártuk a dolgot. Meglepve persze nem vagyok a sztorin, hiszen minden szimpatikus magyar és nem-magyar ezt tette volna, de nagyon örültünk, hogy pont egy szimpi találta meg... :)
süti beállítások módosítása