Húszezret spórolt a vevőnek az eladó

Telepi János ,10:23

Aki járt már műszaki áruházban kevés pénzzel, ismerheti az érzést: elmondod, hogy mit szeretnél, az eladó eléd rakja a legdrágább kütyüt, közli, hogy szexuális szolgáltatásokra még ugyan nem képes, de már majdnem, eközben finoman érezteti, hogy nincs más választásod, ha nem ezt veszed meg, hüle vagy. Végighallgatod a dicshimnuszt, nyelsz egyet, gyorsan végigfuttatod az agyadban, hogy hány napig nem eszel, ha ezt most kifizeted, majd halkan elrebeged, hogy tényleg nagyon jó lenne ez otthonra, de sajnos túl drága. Az eladó erre nem szól semmit, csak gúnyosan mosolyog, kirak eléd öt másik terméket - amiből a legdrágább is kábé féláras az előbb felmagasztalthoz képest -, majd köszönés nélkül otthagy.

 

 

Kurvára nem szimpatikus, ugye?

 

Nos, jó hír, hogy a szűkülő kereslet és a szorító eladási kényszer ellenére még vannak eladók, akik tudják, hogy az a jó vevő, aki visszatér. Ágota írta:

 

Sokáig discmant használtam az mp3-as zenéim hallgatásához. Aztán egyre jobban szükségét éreztem, hogy magam is csatlakozzam a büszke mp3-lejátszó tulajdonosok táborához.


Nem bonyolítottam túl a kérdést. hazánk ismert multijában vásároltam is egy noname készüléket, melyre egy év garanciát vállaltak. Egy esztendőn át tökéletesen működött a készülék. Semmi panaszom nem lehetett rá. Egy év egy hónapos korában azonban meghalt. Semmit nem volt hajlandó felismerni, nemhogy lejátszani. Garancia már nincs, megjavíttatni nem éri meg, így marad az újabb keresgélés és vásárlás lehetősége - gondoltam.


Több üzletben is megnéztem az utódjelölteket, de nem siettem el a döntést.


Éppen válogatok az egyik műszaki boltban, amikor egy kedves eladó fiú lép mellém és mosolyogva kérdezi, tud- e segíteni. Elmeséltem, hogy jártam az egy éve meglévő készülékemmel. Hangot adtam csalódottságomnak, és annak, hogy legközelebb inkább egy drágább lejátszót vennék, csak ne adja fel a garancia lejárta után azonnal.


A srác a legtermészetesebben megkérdezte, hogy próbáltam-e frissíteni a készüléket. Én azt sem tudtam, hogy kell, vagy hogy egyáltalán lehet frissíteni az ilyen kütyüket. A fiatal eladó kedvesen elmagyarázta, hogyan frissíthetem a kütyüm, és megbeszéltük, hogy még egy utolsó esélyt akkor adok az mp3-mamnak.


Otthon mindent úgy csináltam, hogy mondta. Legnagyobb örömömre és meglepetésemre helyrejött a lejátszóm.


Nagyon boldog voltam, mert már magamban azt számolgattam, hogy hány hónap alatt tudok összespórolni egy drágább, de talán jobb minőségű készülékre. Úgy éreztem, valahogy meg kell hálálnom a fiúnak a segítséget. Jobb ötlet híján egy tábla csokival tértem vissza az üzletbe néhány nappal később. Átadtam a fiúnak, aki őszinte örömének adott hangot, mikor megtudta, hogy megjavult a lejátszó.


Ezzel az egy tanáccsal akkor körülbelül 20 ezret spórolt nekem a fiú.


Segítségét és jó szándékát ezúton is köszönöm. Én a kütyümet frissítettem. Ő pedig az emberekbe vetett hitemet. :)


Ágota

A bejegyzés trackback címe:

https://szimpatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr752617530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.28. 13:50:04

Lehet hogy tetszettél az eladónak? :)
Egyébként sokszor a drágább se jobb. Apám még jónéhány évvel ezelőtt szétszedte a nappaliban található hifit (Sony) a gyerekszobában található hifivel (kínai), merthogy külsőre nagyon ugyanolyannak nézett ki.
A vicc hogy nem a kínai majmolta le a Sonyt (talán kívülről igen) hanem hogy a Sony is tele volt kínai alkatrésszel, belülről a nagy részük MEGEGYEZETT (típusszámra gondolok). NO COMMENT.

Anno vettem SIEMENS kenyérpirítót hétezerért, egy év alatt tönkrement (minden reggelé pirítóst eszünk). Utána vettem valami boltban valami akciós noname kenyérpirítót, hat éve megvan, működik.

szóval nem mindig jobb a márkás cucc. Persze van, amikor igen. Nekem volt Orion cd-lejátszóm, hát az az elejétől fogva zörgött. A végén nem elromlott, csak simán kidobtam mert meggyűlöltem szegényt.

Volt LG házimozi rendszerünk, az is alig több ,mint egy évig bírta, utána nem jött ki belőle hang. HÁROM azaz háromezerért vettünk akciósan noname dvd-lejátszót (okérendben, tehát: nem házimozirendszer, csak lejátszó) de noname szar: nade, MŰKÖDIK! Már két éve.

Nekem a legmárkásabb cuccom az órám: eredeti Harley Davidson. Az viszont nem az óráiról híres :) viszont jól néz ki. (a motorom meg Kymco, ez meg egyelőre nem olyan nagy márkanév, viszont annál megbízhatóbb)

littlesoul 2011.02.07. 12:59:09

@Laci Today Magazin: A fene, csoki helyett a telefonszámomat kellett volna megadnom. ;)
DVD lejátszónál nekem egyébként kifejezetten szokták ajánlani a nonameket, mert mindent visznek, nem úgy, mint a csodamasinák.
süti beállítások módosítása