Két telefon lett meg egy napon

Telepi János ,10:19

 Két telefont egy családban elveszíteni ugyanazon a napon - szerintem ez kisebb fajta bravúr. Tegye fel a kezét, aki ezek után arra fogadott volna, hogy a megtalálási arány száz százalékos lesz? Juditék akaratlanul is tesztelték a szimpatikus magyarokat, a végeredmény meggyőző lett.

 

Kép: sxc.hu - royalty free images

 

Tavaly télen történt, hogy hiába próbáltam felhívni a férjemet, nem vette fel a telefont. Kicsöngöt, de senki nem vette fel. Mivel én itthon voltam két kis gyerekkel, megbeszéltünk, hogy erre azért odafigyelünk, bármilyen gond lehet, ami miatt el kell tudni érni a másikat, már ha úgyis nála van a mobil figyeljen rá. A férjem a Kálvin téren a Szabó Ervin könyvtárban volt, én meg kitartóan csöngettem. Egyszercsak felvette egy kedves hang, és közölte, hogy mondjam meg a férjemnek, vigyázzon jobban a dolgaira, és legyen kedves elmenni a biztonsági őrökhöz, mert oda került a készülék. Pár perc múlva hívott a férjem, egy ismerősünk mobiljáról. Megmondtam neki, hogy hol találja a telefonját, megkönnyebbülten tettük le.

 

Néhány órával később esni kezdett a hó, és én leszaladtam a gyerekekkel kicsi szánkózni. Telefon (új, pár napos volt), farzsebbe, se táskát, se babakocsit nem vittünk. A játék hevében nagyon átázott a gyerekek cipője, gondoltam, felszaladok egy másikért. Akkor vettem észre, hogy most meg én veszítettem el a telefonom. Nagyon kétségbe estem, mivel tudtam, hogy némára van állítva: amikor aludtak a gyerekek, levettem a hangot, ébredés után pedig nem állítottam vissza. Megkértem egy ismeretlent az utcán, hogy kezdje már el hívogatni, én meg szaladgáltam a játszótér melletti dombon, hogy hátha meglátom a villogó készüléket a sötétben, hóban... Persze, semmi.

 

Már  percek óta ment ez a rohangálás, amikor végre felvette egy kedves anyukatárs. Megküzdött vele, ugyanis még nem volt dolga érintőképernyős telefonnal, de végül sikerült az átadás-átvétel. Este elmeséltem a férjemnek, és megállapítottuk, hogy vannak még jó emberek...

 

(Próbáltam azóta is fórumot találni annak, hogy megköszönjem, de nem igazán sikerült elkérni egyik kedves jótevőnk számát/nevét sem, ezért így, majd egy évvel később talán itt, e sorokat olvasva ismeretlenülis jó érzést keltenek ők más emberekben is. Köszi.)

 

Judit

 

Ha te is pozitívan csalódtál az emberekben, írj a szimpatikus@indamail.hu címre!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szimpatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr812415446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nick066 2010.11.02. 13:50:07

Egy vevőnk egyszer nálunk felejtette a telefonját. Egy darabig vártuk, hogy visszajön érte, de amikor nem jött, kikerestem benne egy megfelelőnek tűnő számot, hogy felhívjam, hogy mondják meg neki, hol a telehonja.
Az 'ANYA' bejegyzés tűnt a legalkalmasabbnak (egy még valszeg nőtlen fiatalemberről volt szó).. felhívtam és elmondtam a anyukának, hogy a fia nálunk hagyta a telefonját, szóljon neki, hogy hol keresse. Alig hogy letettem a telefont, az elkezdezdett csörögni 'ANYA' hivott ..azt hittem, még valamit kérdezni akar.., de rögtön belekezdett: 'Szia Petikém, anya vagyok, a ... boltban hagytad a telefont!"

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2010.11.02. 14:10:50

Na, akkor azt mondja meg valaki okos, hogy mit csináljak egy telefonnal, amit valószínűleg régebben hagytak el, ezért ki van kapcsolva, tölteni nem tudom, és a sim-kártyát áttéve PIN-kódot kér?
Na, az ilyennel mit csináljak?

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.02. 14:15:10

@nick066:

Most hallom ezt a történetet századszor. Mindig más a helyszín, de a történet ugyanaz.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.02. 14:16:07

@Metal Warrior:

Eladod a legközelebbi telefonos boltban, ahol levonják az árból a kikódolás tiszteletdíját.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2010.11.02. 14:19:49

@Birca Maxval: A cél a gazdának a megtalálása lenne... :))
De kösz a tippet! :)

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2010.11.02. 14:27:14

@Metal Warrior: szerintem, ha beviszed az első utadba eső szolgáltatóhoz, nem dobnak ki. Lehet, hogy ott is hagyhatod, a többit már intézik ők. Mondjuk, ez csak egy tipp, nemtom ilyenkor mi van...

indapass90210 2010.11.02. 14:30:39

@Metal Warrior: Sim kártya megnéz, megállapít milyen szolgáltató. Telefon oda bevisz, átvételi elismervényért cserébe otthagy.

indapass90210 2010.11.02. 14:32:16

@Birca Maxval: nekem van ismerősöm, aki vett egy ilyen kikódolt telefont valami kioszkban. Aztán egy szép napon kopogott a yard, hogy honnan van a teló :)

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.02. 15:05:21

@Telepi János:

Két évig a Nokiánál dolgoztam. Amikor ilyen ügyfél jött, hogy talált telefont, munkaköri kötelességünk volt udvariasan elküldeni a fenébe.

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2010.11.02. 15:58:03

@Birca Maxval: Értem én, nem is tanácsoltam senkinek, hogy a Nokiához, vagy akármelyik gyártóhoz vigye a telefont, én szolgáltatókról beszéltem, mint @Dövan

indapass90210 2010.11.02. 16:04:21

@Telepi János: egyébként is csak a szolgáltató tudja megmondani, hogy kihez tartozik az adott (jó eséllyel már letiltott) simkártya. Feltehetőleg a telefon is azé a jómunkásemberé. De gondolom az IMEI-t is tudják emberhez kötni.
süti beállítások módosítása